Söka jobb som ornitolog

Posted on jan 16, 2024


Är du utbildad ornitolog eller studerar du just nu för att senare i livet jobba med fågelskådning? Då kanske du också funderar över det här med jobbsökande. Det vill säga var du hittar jobb och vad du ska tänka på i samband med en ansökan.

Häng med för att ta del av de bästa tipsen när du ska söka jobb inom ornitologi.

Ansökan med apostille stämpel

Du som funderar på att söka jobb på en statlig myndighet bör vara noga med att förbereda dokument. I flera fall kan du behöva apostille stämpel på intyg för att din ansökan ska vara giltig. Ta kontakt med personen som står angiven i annonsen om du är du osäker på vilken typ av dokument som behöver apostille. Det går relativt smidigt att få dokument apostille stämplade i Sverige, men du bör ändå vara ute i god tid.

Jobbannonser och kontakter

Arbetsförmedlingens hemsida kan du i regel hitta lediga ornitologtjänster. I vissa fall kan du behöva söka upp arbetsgivares egna hemsidor för att söka jobb. Därutöver är det viktigt att poängtera vikten av att nätverka som ornitolog. Försök redan i tidig fas att engagera dig i föreningar eller andra typer av grupper som är intresserade av fågelskådning. Via den vägen kan också många jobbmöjligheter dyka upp!