Fordon för fågelskådare

Posted on aug 4, 2023


Som fågelskådare vet du att du kan behöva ta dig till en plats snabbt när den sällsynta fågel du vill se plötsligt dyker upp. De bästa tipsen får fågelskådare via speciella sajter som tar emot tips från både allmänhet och experter. Tipsen delas sedan med fågelskådare som tar sig till platsen om det är möjligt.

Det är lätt att tro att allt en fågelskådare behöver är en kikare, så är inte fallet. Du behöver ett smidigt terrängfordon som kan ta sig fram i princip överallt. På auktionssajten Blinto kan du hitta begagnade maskiner, fordon och verktyg. Här har du möjlighet att hitta ett pålitligt och besiktigat terrängfordon till en billig peng. Allt du behöver göra för att kunna buda på ett intressant objekt är att registrera ett konto och verifiera din identitet med BankID.

Häckande fågelskådare

När en sällsynt art har synts till flockas ornitologerna från världens alla hörn för att fotografera den vackra fågeln. En enda sällsynt fågel kan leda till tusentals besökare. Fågelskådare brukar dock inte stanna särskilt länge på samma plats utan så fort en ny fågel har siktats är de snarast på väg dit.

Fågelskådning för synskadade

Det är inte bara seende som kan njuta av fågelskådning utan även synskadade och blinda kan ta del av denna hobby. Synskadades Riksförbund ordnar kurser och träffar för blinda och personer med synnedsättningar. Då handlar det om att spana med öronen istället och lyssna på olika fåglars läten samt att lära sig om fåglar via blindskrift.